Кристиан Йотов за HireHeroes.bg: Успях да постигна цел, която мислех, че ще отнеме повече време | HireHeroes.bg

Кристиан разказва как е решил да си намери работа през HireHeroes.bg и как го е постигнал 🙂

 

Защо реши да използваш платформата HireHeroes.bg в търсенето на работа?

До този момент се занимавах със софтуер, написан на Java, но нито езика, нито самата работа и обстановка ме удовлетворяваха. Реших, че е време за промяна. В продължение на няколко месеца се занимавах с езици като С и С++. За това време успях да съзра, че работата със С ще ми хареса, но най-вероятно С++ ще ме постави в обстановка, която би ми допаднала повече. Имах нужда от човек, които да потвърди или отхвърли текущите ми наблюдения и да покаже дупките в знанията ми. Не знаех към кого да се обърна с тези въпроси, тъй като нямах познат, който да се занимава със софтуер от подобен род. Тогава моят бивш мениджър ми разказа за тази платформа и ми предложи да пробвам, което и направих.

 

Как си избра Hire Hero, към когото да се обърнеш?

Избрах си Hire Hero спрямо описаните по-горе нужди. Избрах двама души, работещи в студия, занимаващи се с разработка на игри, и един човек, занимаващ се с бизнес приложения, написани на С.

 

Как протече разговорът ти с Hire Hero?

Всички избрани от мен Hire Heroes бяха дружелюбни. Изслушаха моите въпроси, отговориха на тях и ми дадоха насоки. Двама от тях не можеха да ме препоръчат поради различни причини, но от тях получих съвети, които ми помогнаха да избера езика, с който искам да се занимавам, и да изготвя план за необходимата подготовка. Третият Hire Hero ме препоръча във фирма, занимаваща се с разработка на игри, която малко по-късно стана моето ново работно място.

 

С какво беше най-полезна комуникацията ти с Hire Hero?

С проведените разговори, успях да постигна набелязаните от мен цели. А именно – потвърдих, че това, с което искам да се занимавам, е разработка на игри. Изготвих план как да набавя липсващите ми знания. Успях дори да постигна цел, която мислех, че ще ми отнеме доста повече време, и изобщо не я бях поставил между краткосрочните си цели – да намеря работа в студио за разработка на игри.

 

Какво би казал на кандидатите, които тепърва ще ползват платформата?

Бих им казал, че най-важното е да си поставят ясни цели, след което да направят план за постигането им. На база на това, да изберат своите Hire Heroes. Пред тях да бъдат максимално открити за своите слаби и силни страни, да споделят своите крайни цели и плана за постигането им. В случай, че не намерят желаната работа, това ще им даде представа какво още им трябва от гледна точка на знания. А според изготвения план, ще могат да преценят приблизително колко време би отнело набавянето на тези знания. Бих препоръчал HireHeroes.bg.

 

Кристиан Йотов, Software Engineer, 4+ години опит

 

Получавай най-полезното ни съдържание - директно в пощата си!

* indicates required