Често Задавани Въпроси – Кандидати | HireHeroes.bg

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ /КАНДИДАТИ/

1. Какви кандидати могат да бъдат препоръчвани през платформата на HireHeroes.bg?

Платформата работи с кандидати с технически профил: Software Developers, QAs, Team Leads, DevOps, System Administrators, Architects, Project Managers и други, с 3+ години опит в сферата.

2. Има ли ограничение с колко Hire Heroes мога да контактувам като кандидат?
Да, максимално с до 3-ма Hire Heroes.
3. Има ли ограничение за количеството препоръки, които мога да получа от един Hire Hero?

Да, максимално 3 препоръки в различни компании. /общо 9 препоръки през платформата/. Не можем да правим препоръки в компании, в които си кандидатствал/а самостоятелно, пряко или през трета страна, в рамките на последните 12 месеца.

4. Конфиденциално ли ще е моето участие и кандидатура?
Да, препоръката и Вашата история в платформата се виждат само от Вашия избран Hire Hero и от компанията, където сте препоръчани.
5. Ще се иска ли моето съгласие като кандидат преди изпращането на препоръка към конкретна компания?

Да. Всеки Hire Hero, който има за кандидата предложение за подходяща компания, се съгласува с него преди изпращане на препоръката, съобразно желанието на кандидата и неговото решение, къде иска да бъде препоръчан. Не можем да правим препоръки в компании, в които си кандидатствал/а самостоятелно, пряко или през трета страна, в рамките на последните 12 месеца.

6. С кои компании работите?
Текущ списък с компании може да видите тук. Добавяме нови компании всяка седмица.
7. Не виждам в профилите на Hire Heroes всяка една фирма, в която обмислям да кандидатствам. Има ли смисъл да кандидатствам през Вашата платформа?

Освен публични профили на Hire Heroes, има и други, които са с непубличен профил, които имат други познати компании. Можете да изпратите запитване до нас със списък от Вашите предпочитани компании и ние ще Ви насочим към Hire Heroes, отговарящи на Вашето търсене. Отправете запитване ТУК и ще Ви отговорим в рамките на 3 работни дни.

8. Какъв е процесът на препоръчване на кандидат?

1.) Кандидатът и Hire Hero се свързват и уточняват компании и позиции, където кандидатът би се чувствал най-добре, би бил подходящ и търсен.
2) Hire Hero изготвя профил и препоръка за кандидата, която бива изпратена заедно със CV-то на кандидата до желаната компания (общо до 3 компании за един Hire Hero). Не можем да правим препоръки в компании, в които си кандидатствал/а самостоятелно, пряко или през трета страна, в рамките на последните 12 месеца.
3) Компанията оценя кандидатурата и препоръката и решава дали да покани на интервю кандидата. В поканата ще са включени конкретните свободни позиции, отговарящи на профила на кандидата, заедно със информация за интервю процеса.

9. Какво ще включва една препоръка?
CV, профил на кандидата и отговор на въпросите защо Hire Hero счита, че кандидатът е подходящ за конкретната компания и позиция.
10. Как Hire Heroes избират компаниите, за които да препоръчват кандидати?

След като Hire Hero се запознае със желанията и уменията на кандидатите, Hire Heroes избират компаниите съобразно преценката им дали конкретен кандидат ще бъде подходящ за определена компания или не. Всеки Hire Hero има своите специфични познания за компаниите в ИТ бранша, тяхната култура, използвани технологии, начин на работа и др. На база на познанията си за кандидата от една страна и компаниите от друга, Hire Hero може да направи препоръка в компания, която счита за подходяща за кандидата и където кандидатът е изявил желание да бъде препоръчан. Не можем да правим препоръки в компании, в които си кандидатствал/а самостоятелно, пряко или през трета страна, в рамките на последните 12 месеца.