Как да се подготвиш за срещата си с Hire Hero? | HireHeroes.bg

(и да ти бъде най-полезна!)

 

Направил/а си успешна регистрация през HireHeroes.bg и твоята информация вече е изпратена към избраните от теб Hire Heroes. Докато очакваш потвърждение за срещата си с тях, имаш време за подготовка. Така ще можеш да извлечеш максимума от една среща с твоите Hire Heroes, ще зададеш правилните въпроси и ще получиш точните отговори.

Не пести от подготовката – Hire Heroes отделят от личното си време, за да разговаряте, и инвестират своя опит в процеса с теб.

Photo by Nik MacMillan on Unsplash

Откъде да започнеш?

 

  Проучи с кого се срещаш – Hire Hero няма да е впечатлен, че искаш разговор с него, понеже ти се е видял точен пич на снимката или просто си разцъкал/а наслуки три профила на Hire Heroes.

Разгледай профилните страници на избраните от теб Hire Heroes тук (а снимките им водят към LinkedIn), запознай се с техния опит, през какви компании и проекти са минали, от какво се интересуват. Логично, повечето кандидати избират Hire Hero със сходен на техния опит, работещ със същите технологии или в същата сфера, минал през същото кариерно развитие, към което и кандидатът се стреми. Ако Hire Hero е бил „в твоите обувки“, по-лесно ще намерите припокриване между опита и насоките му и твоите бъдещи цели.

 

 Подреди си приоритетите за търсената от теб работа – помисли внимателно какво е най-важно за теб! Възможностите в компанията за кариерно израстване? Проектът, по който ще работиш? Средата и работната култура? Парите?

Бъди искрен/а пред себе си – защо работата ти досега не те е удовлетворявала? Перфектна работа няма, но има най-подходяща за теб на този етап в кариерата ти. Дай си сметка и с какво би направил/а компромис краткосрочно, за да постигнеш по-големите си цели – възможно ли е да започнеш работа, която да не е на удобна локация, но да имаш възможност да се учиш от блестящи специалисти? Би ли опитал/а да работиш, в по-малка, местна компания, но ако знаеш, че ще имаш думата за развиване на продуктът, който създаваш?

 

 Запиши си компании и позиции, които искаш да обсъдите с Hire Hero. Подготви си домашното – имай идея поне към какъв тип компания се стремиш и разгледай информацията за съществуващите на пазара. За добър ориентир може да ти послужи нашата IT директория.

 

 Бъди откровен/а пред Hire Hero – сподели му какъв точно е опитът ти, къде са пропуските ти, какво искаш да развиваш като умения, къде има още да учиш, в какво се чувстваш уверен/а в способностите си;

Бъди готов/а и с конкретни примери и проекти, в които си допринесъл/а с работата си; Hire Hero няма как да ти помогне и да прецени коя е подходящата компания за теб, ако няма цялата необходима информация.

person holding on red pen while writing on book

Photo by fotografierende on Unsplash

Говори смело и за твоите желания и как си представяш средата, в която ще „вирееш“ най-добре. Сподели критериите си за избор на нова работа и защо са важни за теб.

 

 Подготви си конкретни въпроси и теми, които искаш да обсъдите с твоя Hire Hero – сега е моментът да задаваш въпроси и да получиш добра информация, за да направиш качествен избор за себе си. Hire Hero е тук като твой ментор, за да ти съдейства да намериш точното място, но и за да те „приземи “, ако имаш нереалистични очаквания, както и да ти каже, ако се подценяваш.

 

 Припомни си къде си кандидатствал/а скоро – в тези компании, през платформата, не можем да задействаме препоръка; сподели и с нас и с твоя Hire Hero – нека има яснота къде вече си опитвал/а. Компаниите правят проверка на кандидатите, изпратени с препоръка през HireHeroes.bg, и няма да приемат кандидатурата ти, ако скоро си я отправял/а там. Не би било коректно спрямо Hire Hero, ако пропуснеш тази информация.

 

 Ако вече си в процес с някой Hire Hero и обсъждате конкретна компания за препоръка за теб, сподели тази информация и към другите Hire Heroes, с които предстои да работиш. Знаем, че ти се струва по-добър вариант да получиш няколко препоръки от опитни хора в индустрията за една и съща компания, но в нашия процес изпращаме само по една препоръка към конкретна компания. Хубавото пък е, че всеки от твоите трима Hire Heroes може да направи до 3 препоръки за теб за различни компании – така че би могъл да имаш цели 9 шанса да откриеш твоето място!

 

Готов/а ли си?

 

 

Получавай най-полезното ни съдържание - директно в пощата си!

* indicates required