5 стъпки за успешно намиране на работа в IT с HireHeroes.bg | HireHeroes.bg

Търсейки точната работа може да бъде нелесен процес. Особено когато нямаш информация какво се търси на пазара, какво се предлага и изобщо ти къде си в цялата тази картинка.

Когато си подготвен нещата се случват по-бързо, по-лесно, и като цяло се случват по твой план, а не по нечий друг. И под подготвен не говорим само за професионално подготвен, а и за това да имаш информацията как точно ще се случи търсенето и намирането на новото – твоето си, перфектно място.

Събрахме в 5 стъпки как протича процесът при търсене на работа чрез HireHeroes.bg.

След края на статията, ще си една идея по-подготвен пред другите!

 

Стъпка 1. Какво искам в професионален план?

 

Едно малко упражнение 😊 Опитай се да си отговориш на следните въпроси, взимайки предвид сегашната си работна длъжност и си представи къде искаш да си след 5 или 10 години.

Да, тези въпроси са част от искрения разговор, който трябва да проведем със себе си. Успеем ли да дадем отговори – вече можем да минем към сравнение и сами да открием какво искаме в професионален план?

Ако се окаже, че искаш да продължиш да се развиваш като Software Developer – променяш ли нещо в сегашното си положение – позиция, компания, повече часове учене, повече нетуъркинг с колеги?

Или пък искаш да надградиш позицията си и да направиш transition към нещо, което ти е по-интересно и виждаш повече развитие?

Варианти много, стига да знаеш какво наистина искаш!

 

Стъпка 2. Action plan – Избери си Hire Hero

 

Решаваш, че е време да смениш позиция, компания или дори област.

Решаваш да търсиш ново работно място.

Но се сблъскваш със следното:

 • Липсва ти актуална информация какво се случва по другите фирми.
 • Оферти за IT позиции валят отвсякъде и не можеш да ги филтрираш.
 • Искаш да вземеш информирано решение и най-важното – да не сбъркаш в решението си!

Как HireHeroes.bg може да ти помогне?

Целта на проекта HireHeroes.bg е да помага на IT специалисти с опит да открият точната работа за тях.

Как става? 

Попълваш формата на сайта ни, в която освен име и мейл, искаме да видим колко опит имаш. Оставили сме два варианта – да upload-неш автобиография от файл или да дадеш директно линк към профила ти в LinkedIn.

Очакваме, че преди да ползваш някъде CV и LinkedIn профил – те ще са възможно най-актуални.

Тук ти имаш домашна работа да ги update-неш😊 Избираш си hire heroes или пък оставяш ние да ти изберем. Разгледай и IT компаниите, с които работим, може дори да си набележиш конкретни сред 70 различни.

След попълване на формата ти, ние я получаваме и наш представител ти се обажда до 3 работни дни. Обсъждаме заедно какви са намеренията ти и ти изясняваме, ако имаш някакви въпроси и предпочитания.

Как да си избереш 3-ма Hire Heroes?

Имаме 50 Hire Heroes, бройка, която трябва да свалиш до 3.
Има няколко метода да си избереш герой, от теб зависи как ще подходиш:

 • По професия
 • По компания
 • По технология
 • По IT област
 • По други твои предпочитания

За твое улеснение работим с филтри, за да можеш бързо да намериш, това, което ти трябва.

Ако не можеш да си избереш – няма страшно, имаме решение.

Стъпка 3. Срещи с Hire Heroes, а не интервюта

 

На приятелски неформални срещи с Hire Heroes всеки кандидат може да обсъди какво търси професионално, какво и колко може, за да бъде насочен най-правилно. От своя страна, нашите Hire Heroes имат достатъчно опит и знания, както по технически IT въпроси, така и за ситуацията в конкретни компании. А именно:

 • какви проекти правят
 • какви технологии се ползват
 • какви хора биха паснали там
 • какво развитие можеш да имаш.

Тези и много други детайли и „неща от кухнята“ – са само част от нещата, които можете да обсъдите с Hire Heroes.

Срещите с Hire Heroes уговаряте заедно – няма притеснение, няма стрес, това не е интервю, (знаем, че програмистите също имат своите страхове към интервюта), а среща за дискусия и за съветване. В края на срещата трябва да имате решение за действие. Това може да включва подготовка за следващата стъпка – Hire Hero да ти препоръча фирма, да ти напише персонална препоръка и да задействаме кандидатура в избраната компания. Винаги с твоето знание и желание 😊

Разбира се, срещите отнемат време – за уговорка, логистика и провеждане. Ако искаш да си спестиш ценно време, както твоето, така и на Hire Heroes, с които ще се виждаш –  ти препоръчваме да прегледаш препоръките ни за среща с Hire Hero тук.

 

Стъпка 4. Изпращане на препоръка и интервюта в компаниите

 

След като минеш срещи с трима Hire Heroes и заедно сте начертали в кои компании какво има за теб, сме готови да пристъпим към кандидатстване в самите компании. Включваме се ние и изпращаме документите ти – CV и препоръка към желаните компании.

За шансовете: Бърза сметка дава отговор, че ако всеки кандидат може да се срещне с до трима герои, а всеки герой може да предостави персонална препоръка към три компании – това са 9 персонални твои кандидатури в 9 различни компании. Като шансът ти за успех е надебелял с препоръка и достатъчно увереност, че ти си достатъчно добър match за конкретните места.

Компаниите разглеждат документите ти и ако си паснете – ще те поканят на интервю. Следва нормалната практика за всяка компания – телефонно или лично интервю – първо, второ и.т.н.. Ние от Hire Heroes държим на обратната връзка и затова ще те информираме какво се случва на всяка една стъпка от твоето кандидатстване, ще те държим информиран и за всичко останало, което може да повлияе на представянето ти.

Ако пък преценят, че не си добър match – ние ще ти кажем, няма да те оставим без отговор, какъвто и да е той.

Стъпка 5. Job offer – open the champagne

 

Финалът на процеса. Минал си интервюта, тестове, задачи, казуси. Харесали са те, отправят ти оферта. Разбира се, че ще я помислиш и тогава ще дадеш своето ДА/НЕ. Целта е решението, което вземеш, да те направи щастлив, но не за ден-два, а за следващите ти няколко години професионално развитие.

Ако приемеш офертата – тук няма какво да ти обясняваме. Освен, че ще го полееш, се надяваме да почустваш не само временна удовлетвореност от получаване на позицията, но също така и висок процент на задоволство през следващите години, че работиш на място, сякаш създадено за теб! Отпразнувай си успеха!

HireHeroes.bg е мрежа от много опитни IT професионалисти, които консултират свои колеги в процеса на търсене на работа. Целта ни е да се превърнем в предпочитания начин, по който IT професионалистите с 3 до 15+ години опит избират следващата си работа.

 

Получавай най-полезното ни съдържание - директно в пощата си!

* indicates required