Здравка за HireHeroes.bg: Разговорите с Hire Heroes ми помогнаха да изясня какво търся като кариерна промяна | HireHeroes.bg

Как и защо Здравка решава да се обърне към HireHeroes.bg, за да намери правилното място за работа – прочети в поредната от “Успешните истории на HireHeroes.bg” 🙂

Защо реши да използваш платформата HireHeroes.bg в търсенето на работа?

Мой приятел ми препоръча платформата по повод на наш разговор, в който споделих, че имам много колебания и въпроси относно кариерната си промяна. Знаех, че искам да сменя работата си, но само това. Нямах идея нито в каква посока искам да продължа да се развивам, нито към коя фирма да се насоча. Не бях чувала за платформата и самата концепция, че можеш да получиш професионално мнение от хора от IT сферата, ме привлече.

 

Как си избра Hire Hero, към когото да се обърнеш?

Подходих доста отговорно към задачата – отделих си един цял уикенд да прочета описанието, което всеки един Hire Hero беше написал. Списъкът е голям и разнообразен, което доста затрудни избора ми.  За мен беше важен не само списъкът с фирми, за които даден Hire Hero препоръчва, но също опитът, който има, и позициите, за които препоръчва.

 

Как протече разговорът ти с Hire Hero?

Моите Hire Heroes наистина бяха страхотни и имах по няколко разговора с всеки. Ролята им не се изчерпва само с това да ти кажат “Ами, тук е ок, там не е за теб“. Аз получих професионално мнение за CV-то си, какво мога да подобря в него и много добри насоки и материали в подготовката за самите интервюта. И двамата Hire Heroes плътно следяха представянето ми и кандидатурите ми в отделните фирми и отговаряха на всичките ми въпроси, които не бяха малко :).

 

С какво беше най-полезна комуникацията ти с Hire Hero?

За мен това беше първа смяна на работа в IT сферата и нямах почти никакъв опит с интервю процеса и кандидатурите като цяло. Разговорите с моите Hire Heroes ми помогнаха да изясня аз какво търся като кариерна промяна и заедно с това да се запозная по-отблизо с процеса по кандидатстване, спецификите и изискванията към него.

 

Какво би казала на кандидатите, които тепърва ще ползват платформата?

Силно препоръчвам платформата. Целият процес е страшно добре организиран – получаваш не само професионално мнение и информация за фирмите на пазара, така да се каже – от кухнята, но и благодарение на координаторите на проекта, които работят в платформата, винаги си информиран за статуса на кандидатурата си в дадена фирма.

 

Здравка Джалева, Software Engineer, 4+ години опит

Получавай най-полезното ни съдържание - директно в пощата си!

* indicates required