АНКЕТА: Имаш ли притеснение относно стабилността на сегашната ти IT работа? | HireHeroes.bg

Много индустрии търпят необратими промени в момента. Много хора може би ще загубят работата си, други вече промениха начина си на работа. Докога ще е така? Какво следва? Едва ли някой може да каже със сигурност.

 

Но едно можем със сигурност да кажем:
Ясно проличаха бизнесите, които успяха за нула време да покажат гъвкавост, готовност и сплотеност! Тези, които без проблем просто направиха няколко необходими допълнителни крачки, без процеса да прекъсва или да намаля качеството му. 

Но на други бизнеси – може да са нужни месеци след края на “удара”, за да се възстановят и нещата да бъдат “както преди”.

Обратно в България. Как се отразява всичко това на IT индустрията? Какво се случва на работното място на IT специалистите?
Какво правят компаниите за своите IT служители? Когато на 6 март 2020г. зададохме този въпрос, 30% от отговорилите отбелязаха, че никакви мерки не са взети в техните компании. Сега обаче нещата са доста по-различни.

Подготвихме кратка анкета, в която да попитаме какви са очакванията на IT специалистите в България относно последствията за тяхната работна позиция. Вярваме, че всеки мисли и по този въпрос, след като е помислил първоначално за здравето си. Ще се радваме да чуем мнението ти в анкетата долу.