HireHeroes.bg стартира временна услуга – препоръчване от бивш пряк ръководител! | HireHeroes.bg

В периода на извънредно положение, добри IT специалисти се оказват в позиция, в която биват съкратени, поради невъзможност да бъдат поддържани проектите им в компаниите, свиване на ресурси, преподреждане на приоритети.   

Същевременно много мениджъри, team leader-и – преки ръководители на съкратени хора, вярват в качествата и способностите на бившите си служители и имат желание да им окажат съдействие за намиране на нови възможности.

Ако и ти имаш подчинени, които се е наложило да освободиш, но искаш да им помогнеш да обърнат ситуацията в своя полза, представяме ти временната услуга, която платформата HireHeroes.bg стартира.  

В следващите 2 месеца ще приемаме препоръки за IT специалисти от бившите им преки ръководители (team leader-и) за конкретна компания.  

Имай предвид, че не е необходимо да си част от нашите Hire Heroes, за да направиш препоръка за твой бивш подчинен служител.

  

Какъв IT специалист можеш да препоръчаш и как протича този процес през платформата HireHeroes.bg?  

На какви условия трябва да отговаря човекът, за когото искаш да направиш препоръка?  

 да е бил твой пряко подчинен служител – човек, чиито умения познаваш добре, отчитал е работата си пред теб, запознат си с интересите му към продукти/технологии и имаш идея коя компания от тези в платформата HireHeroes.bg би била подходяща за него/нея и бъдещото му/и развитие като професионалист.  

 да е IT специалист с някой от следните профили: Software Developer, QA, Team Lead, Software/QA Architect, Project/Product Manager, Product Owner, SysAdmin/DevOps, Business Analyst, Data Scientist/Machine Learning Engineer. 

 да има поне 3 години опит в IT сферата на позиция, сходна на търсената в момента.  

 да не е кандидатствал в компанията, в която ще го/я препоръчаш през последните 12 месеца. 

   

Препоръката от теб е в свободен текст и трябва да съдържа:  

  • имена на препоръчвания човек, заедно с негов мейл, телефон и LinkedIn профил  
  • описание на уменията и проекти, по които е работил/а 
  • защо смяташ, че компанията, към която го/я препоръчваш, би имала интерес към този специалист  
  • защо смяташ, че точно тази компания е подходяща за него/нея  

  

Какъв е процесът?  

->> попълваш регистрационна форма тук, като отбелязваш, че човекът, когото препоръчваш, е съгласен да ни изпратиш препоръка и информация за него/нея. 

->> свързваме се с препоръчвания кандидат, за да потвърдим, че е съгласен да изпратим кандидатурата му/ѝ към съответната компания  

->> изпращаме препоръката до избраната компания и очакваме обратна връзка дали биха искали да разгледат кандидатурата  

->> компанията се свързва директно с кандидата, а ти ще получиш обратна връзка от нас какви са следващите стъпки.  

   

 Защо да използваш услугата?  

  Имаш възможност да съдействаш на свой бивш подчинен, когото считаш за добър IT професионалист.

  Услугата ни е напълно безплатна за кандидата, когото ще препоръчаш, а след като бъде назначен/а и премине успешно изпитателния си срок, ще дарим 50% от получената комисионна от компанията, която го/я е наела, на инициатива, свързана с преодоляване на последиците от извънредното положение и COVID-19. 

Не ти предлагаме бонус за препоръката, за да няма конфликт на интереси и за да препоръчаш твой бивш подчинен служител с мотивацията да си му полезен, а не заради парично предложение.

Не се колебай да се свържеш с нас, ако имаш допълнителни въпроси!