Бадер: Доказани специалисти в областта с много години опит | HireHeroes.bg

В “Успешните истории на HireHeroes.bg” Бадер разказва как се срещна с Hire Heroes:

Защо реши да използваш платформата HireHeroes.bg в търсенето на работа?

От опитът ми през годините установих, че най-добрият канал за намиране на работа е чрез препоръка от познат или приятел. При кандидатстването с препоръка, от една страна аз като кандидат имам възможност да получа информация за компанията, екипите и проектите от първа ръка, каквато няма как да получа от агенция или лице, занимаващо се с подбор на кадри. От друга страна, компаниите на пазара гледат по-сериозно на кандидатури, които идват с препоръка от вътрешен служител. Доказателство за това е наличието на бонуси за препоръчване на служител в почти всяка компания в България, занимаваща се със софтуер.

В края на месец ноември 2019 реших, че времето за смяна на работно ми място е настъпило и знаейки предимството при кандидатстването с препоръки, реших да се обърна първо към мои приятели и колеги за съдействие. В компаниите, където работят мои приятели нямаше отворени позиции, подходящи за мен.

Наложи се да потърся други канали за намиране работа. По-рано през годината научих за платформата HireHeroes.bg от QA групата на DEV.bg. Допадна ми моделът, по който работи платформата HireHeroes.bg, и възможността да бъда информиран и препоръчан от Hire Hero. Процесът ми се видя подобен на този при кандидатстването с препоръка от приятел.

 

Как си избра Hire Hero, към когото да се обърнеш?

След като направих своята регистрация в платформата HireHeroes.bg, ми беше дадена възможността да избера трима Hire Heroеs, с които да се срещна. Тъй като по професия съм QA, реших да се обърна към колеги с профил QA. Познавах и тримата Hire Heroes, които избрах, макар и не лично, но знаех, че са доказани специалисти в областта с много години опит и биха могли да ми помогнат, както с информация за компаниите, през които са минали, така и за други компании, където имат контакти.

Не гарантирам, че това е рецепта за успех, помощта може да дойде отвсякъде за намиране на работа, но е малко вероятно да получа същото съдействие от HR или recruiter, тъй като те не познават детайлно характера на работата ми и биха могли единствено да ми споделят обща информация за компаниите, което не е достатъчно за мен, за да направя информиран избор.

 

Как протече разговорът ти с Hire Hero?

И с тримата колеги, с които се срещнах, разговорът беше в неформална обстановка, извън работно време, в кафене. В трите случая разговорът протече по-скоро като среща с приятел, отколкото като интервю. По време на разговорите разказах за опита си, за това към какви технологии имам интерес и какъв продукт/бизнес бих искал да развива компанията, за която искам да работя. След като поговорихме за моите професионални цели и очаквания спрямо бъдещата ми работа, веднага ми бяха предложени няколко варианта за компании, които биха отговорили на тях. След приключване на разговора, всеки един от тримата Hirе Heroes подготви за мен лична препоръка и първите кандидатури бяха задвижени.

 

С какво беше най-полезна комуникацията ти с Hire Hero?

Информацията за компаниите като култура, екипи, естество на работа и не на последно място, бяха полезни и насоките, свързани с избор на работно място, предоставени ми от всеки един Hire Hero.

 

Какво би казал на кандидатите, които тепърва ще ползват платформата?

Ако чувстват, че моментът за смяна на работа е настъпил, няма от какво да се притесняват – заслужава си да опитат да намерят работа през HireHeroes.bg.

 

 

Бадер Бадер, Senior Automation QA, 6 + години опит

 

Получавай най-полезното ни съдържание - директно в пощата си!

* indicates required