Снежа: Не се колебайте да се допитате до HireHero | HireHeroes.bg

“Успешните истории на HireHeroes.bg”  е серия от материали, в които ти представяме IT професионалисти, които са намерили подходящата за тях работа с подкрепата на Hire Hero. Днес те срещаме със Снежа.

име: Снежа Тодорова

професия: software engineer

опит: 4+ години

Защо реши да използваш платформата HireHeroes.bg в търсенето на работа?

Бях в процес на търсене на работа и реших, че би ми било доста полезно да използвам платформата, за да се обърна към по-опитни хора за съвет. Още повече видях много Hire Heroes, които познавах от конференции и лекции, а за други бях чувала или чела.

Най-ценното за мен от платформата е, че Hire Heroes са професионалисти, които открито са заявили, че са насреща да ти помогнат в търсенето на работа. Да, всеки би могъл да потърси контакт с опитен човек, до когото да се допита, но няма как да си наясно дали човека насреща има времето и желанието да ти помогне.

Как си избра Hire Hero, към когото да се обърнеш?

За мен беше важно какъв ще е човека, към когото ще се обърна – какъв опит има зад гърба си, къде е работил, какво знам за човека и доколко смятам, че би бил полезен за мен.

Важно беше и за кои компании препоръчва – аз например бях решила, че искам да работя в продуктова компания със startup култура.

Как протече разговора ти с Hire Hero?

Аз си избрах за Hire Hero Венера Върбанова, която беше Hire Hero в пълния смисъл на думата.

Комуникацията с нея започна с телефонно обаждане от нейна страна. Представи се, каза къде работи, какво прави и че е насреща да ми помогне. Попита ме какво търся, как си представям идеалното работното място, с какво ми се занимава (какво точно искам да правя) и какъв опит имам до момента.

Вени ми разказа за няколко компании, за които вярва, че могат да ми предложат работата, която търся.
Разговорът и информацията, която ми даде, бяха много полезни за мен.

С какво ти беше най-полезна комуникацията ти с Hire Hero?

Три неща:

1. Точна и изчерпателна информация за компанията, в която реших да кандидатствам – разказа ми подробно за екипите, технологиите, хората. Това беше изключително полезно и ми помогна да преценя дали и как бих се вписала (както технически, така и културно), да добия представа дали това е моето място.

2. Прозрачността на интервю процеса – бях наясно от колко стъпки се състои процеса, къде съм аз в момента, какво да очаквам. Това ми помогна да се подготвя по-добре и да съм по-отпусната на самите интервюта.

3. Моята SuperHireHero беше насреща през цялото време – отговаряше много бързо на имейлите и откликваше за разговор по телефона всеки път. Разговорите ни протичаха приятно и праволинейно, нямах неогтоворени въпроси. Още повече, Вени ме надъхваше и окуражаваше за всяка стъпка от интервю процеса и споделяше успехите ми.

Какво би казала на кандидатите, които тепърва ще ползват платформата?

Не се колебайте да се допитате до Hire Hero. Както казах, това, че Hire Heroes са заявили, че са насреща, е страхотно. Крайният резултат е win-win за всички страни. Конкретно за кандидатите – могат безплатно да се допитат до професионалист(и), да получат отговори на въпросите, които са важни за тях и да получат професионално мнение, което да им помогне да намерят своето място. Смятам, че платформата HireHeroes спестява много време и неприятни емоции на кандидатите (например от липса на информация от компанията, в която кандидатстват – било то за конкретната позиция, за която кандидатстват, за интервю процеса, за самата компания и т.н.).

Получавай най-полезното ни съдържание - директно в пощата си!

* indicates required