Пламен Костов: Много по-добре е да има някой, който да ти помага да дадеш най-доброто от себе си | HireHeroes.bg

“Успешните истории на HireHeroes.bg”  продължават! Пламен премина през платформата и разказва за своите впечатления от процеса:

Защо реши да използваш платформата HireHeroes.bg в търсенето на работа?

Разбрах за платформата от сайта на DEV.bg в началото на годината. Не си спомням точно слогана, но ми грабна вниманието. Преди това имах няколко интервюта, които бяха осъществени с помощта на посредници (recruiters). Нещото, което ме впечатли е, че получавам от първо лице информация не само за технологиите, с които работи компанията, но и обратна връзка за мен, моите технически и личностни качества. На този етап не бях готов да кандидатствам за нова работа, но от това което видях, реших, че когато започна първо ще се свържа с тях, и го направих след няколко месеца.

Как си избра Hire Hero, към когото да се обърнеш?

Признавам си, списъкът е дълъг и в началото бях объркан, затова реших да не бързам. Набелязах си първоначално 5 човека според това, в което са описали че ще бъдат най-полезни. LinkedIn ми помогна да разбера повече за тях, с какво са се занимавали и в кои фирми. Спрях се на Костадин Голев и Младен Томов и сега, когато завърши целият процес, мисля, че изборът ми е бил много добър.

Как протече разговорът ти с Hire Hero?

И с двамата започнахме разговор по телефона. С Костадин проведохме разговор, а с Младен се видяхме на живо, на удобно за двама ни място. Разбрах какви са компаниите, които стоят зад „героите“ в детайли – с какво се занимават, какви технологии използват, културата на работа и др.

С какво беше най-полезна комуникацията ти с Hire Hero?

От разговора ни с Младен получих отговор на много мои въпроси – на какво ниво съм, какви са моите качества, на кое трябва да наблегна, за да се развия като добър програмист. Получих също и ценни съвети, за които до сега не бях се замислял.

Какво би казал на кандидатите, които тепърва ще ползват платформата?

Много хора са на мнение, че в IT сектора „работа има за всички“. Моето е, че дори и истина, самият процес не е толкова лек, за колкото се представя. Бих казал на тези хора да се доверят на Hire Heroes, защото е много по-добре да има някой, който да ти помага да дадеш най-доброто от себе си и да избереш място, в което ще се чувстваш добър и успешен.

Благодаря на моите Hire Heroes и на всички от екипа!

 

Пламен Костов, Software Developer, 2 години опит

Получавай най-полезното ни съдържание - директно в пощата си!

* indicates required