Алекс: Разбрах кои компании са най-удачни за моето развитие | HireHeroes.bg

“Успешните истории на HireHeroes.bg”  е серия от материали, в които ти представяме IT професионалисти, които са намерили подходящата за тях работа с подкрепата на Hire Hero. Днес те срещаме с Алекс.

име: Александър Иванов

професия: QA

опит: 5 години

Защо реши да използваш платформата HireHeroes.bg в търсенето на работа?

Разбрах за платформата на HireHeroes.bg от колега, който познава един от “Героите” – Младен Томов. След като прегледах информацията в сайта, услугата много ми заприлича на моята представа да търся работа посредством експерт, който има голям опит, врял и кипял е и наистина познава компаниите на пазара в IT сектора. Единият от “Герoите” се прояви не само като посредник между мен и компаниите, но донякъде и като консултант. Получих обратна връзка за това как съм се ориентирал. Много ценен опит беше срещата ми лице в лице с 3-мата “Герои”, които си избрах, сред които беше и познатият на колегата ми. За разлика от HR и хедхънтинг компаниите и тримата “Герои” първо се поинтересуваха от това каква точно работа си търся и дали имам идея за това в каква компания искам до попадна – аутсорсинг или продуктова. Бяха ми дадени предложения, които наистина смятам, че отговаряха на моя профил и опит.

Как си избра Hire Hero, към когото да се обърнеш?

Търсех си работа като QA Инженер, съответно прегледах опита на “Героите” и си избрах такива, които имат опит и познават пътя на специалиста по качеството на софтуеъра (QA). До някъде се съобразих и с това в кои компании са работили те и с какво се занимават в момента.

Как протече разговорът ти с Hire Hero?

С всичките “Герои” се срещнах на места, които бяха удобни и за двама ни и в удобни часове за мен. Разговорите продължиха между 1-1.5 ч. “Героите” се опитваха да разберат с какъв точно опит разполагам, какви технологии съм използвал и какво точно търся като развитие и работа. След това всеки имаше по няколко идеи на първо време кое би било удачно за мен, като имаше последваща кореспонденция по мейл и телефон с предложение за компаниите, с които “героите” бяха разговаряли за мен в последствие. След като си избрах някои от предложенията, документите ми бяха изпратени за разглеждане.

С какво ти беше най-полезна комуникацията ти с Hire Hero?

Платформата ми беше много полезна с това, че разбрах кои компании са най-удачните за моето развитие, получих обратна връзка за моя опит и кариерното ми ориентиране и с това, че си намерих работа, разбира се. 🙂

Какво би казал на кандидатите, които тепърва ще ползват платформата?

Ако смятате, че е време да опитате нещо различно от безразборната комуникация с HR специалисти, то e време да опитате HireHeroes.bg.

Повече за Алекс: Казвам се Александър Иванов и имам опит като менюъл QA около 5 години. Като QA работитих в Тек-Експъртс както и в Компетентностния Център на ОББ, който преди придобиването на банката от KBC беше учреден в отделна фирма, която вече се нарича Банк Теко. Исках да се преориентирам в Automation QA и го постигнах с помощта на HireHeroes.bg.

 

Получавай най-полезното ни съдържание - директно в пощата си!

* indicates required