Симеон Славчев | HireHeroes.bg

Симеон Славчев

Senior Manager R&D

VMware

Кандидати, на които помагам: Architect, Developer, DevOps, Product manager / Product Owner, Project manager, Team Lead

Компании, в които препоръчвам кандидати:

  • 20 години опит в бранша, повече от половината на ръководни длъжности;
  • Опит в е-commerce, FinTech, застрахователна сфера;
  •  Изгражда работещи екипи от 0 до ~30 човека в последните две компании, в които е бил;
  •  Активно участва в целия процес по подбор, планиране, интервюиране, обучение и развитие на екипа във VMware;

Симеон е завършил Информатика във ФМИ и Международни икономически отношения в УНСС. Интересите му са интердисциплинарни – не акцентира само в една насока, по-скоро трупа опит в различни области, както управленски, така и технически.

В софтуерната индустрия минава през различни длъжности, започвайки от бизнес анализатор и report dev, за да стигне на сегашното ниво.

Има зад гърба си много завършени проекти, както за e-commerce платформи в застрахователната и финансова сфера, така и за интеграции между големи доставчици на услуги като AWS, VMware, DELL.

Като част от екипа на VMWare работи по проект – доставка на облачни услуги за правителството на САЩ, съвместно с AWS, със сертификат по FedRAMP стандарта.

Участва и в разработването на SaaS платформата, върху която стъпват всички облачни продукти на компанията и чиито дизайн и опериране са предизвикателство заради договорения SLA на системата от 99,99%.

Работил е и върху проект за изработване и поддържане на 100% custom e-commerce финансова платформа за Anyoption, покриваща целия бизнес процес от дигитален маркетинг, продажби, риск мениджмънт и клиентски support, до клиентски портал и мобилни платформи за Android и iOS.

Подпомага изпълнението на кампании през социалните медии и участва в различни браншови събития и събития в учебните институции, свързани с търсене на кадри. Като ръководител на екип има както оперативни отговорности, така и такива за наставляване на членовете на екипа в работен план като ментор.

Най-голямо постижение за себе си смята изграждането на работещи екипи от 0 до ~30 човека в последните две компании, в които е работил, както и факта, че много хора с удоволствие биха работили (и работят) повторно с него.

Неговата суперсила: цялостен интердисциплинарен подход

Какво да очакваш от срещата си със Симеон?

Честен и директен подход, единственото необходимо е желание.